lördag 10 maj 2014

Bananpannkaka och havreplättar

Idag gjorde jag bananpannkaka till lunch!
Enkelt och gott!
Man kan nästan tro att det bor en familj med apor hemma hos oss, det går åt stora klasar med bananer varje vecka!



Bananpannkaka

Mosa 1 banana, gegga i 2 ägg. Stek i kokosolja.
















Det blev 3 pannkakor och på hade jag rostad kokos och honung.
Rostad kokos är en riktig favorit just nu, äter det till allt möjligt!  
På en fruktsallad är det kalas!

Banan och havreplättar är en gammal favorit och precis som bananpannkaka är de toppen både som frukost, lunch eller mellis!

Banan och havreplättar

Mixa 4 dl havregryn till ett mjöl, ha i 2 tsk bakpulver, 1 krm malen kardemumma,
1 krm kanel, 1/2 tsk salt.
Mosa 3 bananer och gegga i 3 ägg, 3 msk olja, 2 msk flytande honung.
Häll ihop mjölet och geggan, låt stå 10 min, stek som plättar.






















Här är plättarna dränkta i lönnsirap men det fungerar också hur bra som helst
med bär, honung eller keso till.

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar