onsdag 11 juni 2014

Intervaller

Intervallträning är bra för att bli snabbare och för att förbättra din kondition.
Det är intensiv träning, pulsen är hög och hjärtat jobbar hårt.

Vi tycker om att springa intervaller i backe. Det naturliga motståndet är inte bara skönt utan också skonsamt för kroppen, det sliter mindre på kroppen att springa fort uppför än på platten. Dessutom är det riktigt bra träning för rumpan.Ett sätt att krama ur det sista är att göra 10 upphopp när man kommer upp för backen.
Sedan går man direkt ner för backen, det är viktigt att inte lägga sig ner eller stanna och vila för länge. Pulsen ska inte gå ner för långt och om du stannar direkt från att springa max så blir du stum i benen.


Naturliga intervaller är också bra och lättsamt. Om du är ute och joggar så tryck på lite extra varje gång du kommer till en backe. Öka alltså farten uppför och så tar du det lugnare när du väl kommer upp.


Att jaga är inte dumt för motivationen. Syrran sticker iväg, jag startar fem sekunder efter och sen ska jag bara ifatt! Rena rama gladiatorerna i hinderbanan känslan! Vi brukar turas om att springa först. Också mycket motiverande att vara först ut. Man vill ju inte bli omsprungen!
Om du inte har en syster att jaga kan du alltid ta tid på hur fort du kan springa uppför en backe och sen försöka slå din egen tid.

Heja, heja!

Endorfinerna sprutar!

/Lillasyster & Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar