Det finns nu en mängd olika sorters kvarg, märken och smaker. Jag har testat tre olika sorter och har jämfört protein, fett socker samt smak.
1. Coops egna märke med vaniljsmak. 250g.
2. Arlas blåbärskvarg. 250g.
3. Lindahls kvarg med hallonsmak. 150g.
Protein: 6,6g per 100g.
Fett: 7,5%
Socker: 15g per 100g.
Smak: Den här faller mig verkligen i smaken. Den är väldigt len och smakar mycket vanilj. Den passar perfekt som ett nyttigt alternativ till vaniljsås på din paj eller fruktsallad.
Protein: 9,3g per 100g.
Fett: 0,2%
Socker: 11g per 100g.
Smak: Den här blåbärskvargen är helt fantastiskt. Det som gör att den är extra god är att det är små blåbärsbitar i den. För dig som gillar blåbär är den här helt fantastisk!
Protein: 11g per 100g.
Fett: 0,2 %
Socker: Inget tillsatt socker.
Smak: Det är absolut inget fel på smaken. Samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite besviken då den smakade lite för lite hallon.
Sammanfattning: Det nyttigaste alternativet är helt klart Lindahls. Det är lite fett, inget tillsatt socker och mycket protein vilket är särskilt bra för dig som tränar. Sämst måste jag nog säga är Coops egna märke. Den innehåller mest fett och socker samt minst protein.
Men som sagt, hellre lassa på lite Coops egna kvarg på din fruktsallad än grädde eller vaniljsås om du vill vara nyttig. Den minst nyttiga är inte samma sak som den onyttiga!
/ Lillasyster
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar