söndag 21 september 2014

Söndagen fick bli brödbakardagen


Idag har jag bakat tre sorters matbröd.
Skönt att ha en sån här lugn söndag där man hinner med lite sånt.
Promenader med hundarna i duggregnet och bakning har den
här sköna söndagen alltså fyllts med.

Nu är allt brödet färdigbakat och då är det bara provsmakningen kvar,
den känns inte alltför betungande.

Jag gjorde vetefrallor som jag penslade med ägg och sesamfrön.
Och så gjorde jag två varianter på Hurtbullebröd som är ett superenkelt
bröd att göra.
Går att göra både i form och direkt på plåt, men det blir faktiskt lite
snyggare i en brödform.


Hurtbulle med valnöt och aprikos

2 dl fiberrika havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1,5 tsk bikabornat
3/4 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1 dl hackade torkade aprikoser
1/2 dl hackade valnötter

Hurtbulle med lingon

2 dl fiberrika havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
1,5 tsk bikabornat
3/4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3,5 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1 dl lingonsylt

Alla ingredienser rörs ihop i en bunke och hälls i en smord,
avlång form (eller direkt på plåt, använd då bakplåtspapper).
Ställ i kall ugn, sätt ugnen på 200 grader. Efter 50 minuter
är brödet klart!

/Storasyster



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar