tisdag 7 juli 2015

Kladdkaka med vit choklad

En god kaka och en kopp kaffe.
Helst under äppleträdet, i skuggan, lugn och ro! Semesterkänsla!
Det är grejer det!


Den här kladdkakan med vit choklad var precis som en bra kladdkaka ska vara, kladdig inuti och krispig utanpå. Grädden serverade jag lättvispad och de va gött!

Kladdkaka med vit choklad

2 ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
Skalet och saften av en lime
2,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. 
Smält smör och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet.
Rör sen ner smöret och chokladen i äggsmeten.
Riv skalet av en lime, och pressa ir saften.
Sikta ner mjölet och blanda till en jämn smet.
Häll i smord form med löstagbara kanter.
Grädda 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska inte få någon färg och vara kladdig när du tar ut den.

Receptet hittade jag på underbaraclara.se

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar