lördag 27 augusti 2016

Sannerudsmarken och kladdkakemuffins en lördag som denna

Idag har vi haft massor med lördagsmys.
I förmiddags var vi på Sanderuds marknad i Tiveden. Lite trång var det med två hundar och vagn. Men vilket fint ställe! Riddarspel, höns, hästar och kaniner såg vi bland annat. Och Lilla J röjde loss när trubaduren spelade, han älskar verkligen att dansa. Att ingen annan dansade var bara bra, mer plats för honom på dansbanan/ängen som vi var på.


Efter marknaden var vi trötta allihop och passade på att vila lite. Lilla J röjde i i sitt kök och inspirerade mig till att baka kladdkakemuffins!
Kenya matblogg hade ett grymt recept!

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.


Mamma och pappa kom förbi för att hjälpa till med ätandet. Vi tog en promenad för att titta på gårdens traktorer.Sen gick vi in och lekte med småtraktorerna. Nu är det kväll igen, oj så fort det går! Dags för pyjamas, välling och sängen. Men imorgon väntar ännu en ledig dag full av möjligheter, tänk så spännande!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar