torsdag 10 november 2016

Chokladkakerecept

Här kommer receptet på en ruggigt god chokladkaka!

Kakan

150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Tryffel

1,5 dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad

Släng ihop ingredienserna till kakan. På vår Halloween fest gjorde jag den gånger 1,5 för att få en högre kaka!
Häll i smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda på 175 grader, nedre delen av ugnen, ca 20 min.

Koka upp grädde och smör. Ta av plattan.
Häll i den hackade chokladen. Låt tryffeln halvstelna i kyl ca. 1 timma.
Bred den över kakan. Låt stå kallt en timma före servering.

Servera gärna med grädde!




















Hittade den här mysiga bilden från toppstugan i Grönklitt.
Mmm.. varm choklad med marshmallows!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar