söndag 16 april 2017

Förskolevalet

Med hjärta och hjärna ska vi nu välja förskola. Det är inte förens i augusti Lilla J ska börja, men man måste ansöka flera månader innan så det är hög tid att ta ett beslut.

Redan när vi flyttade ner hit fick vi upp ögonen för ett föräldrakooperativ som vi gärna skulle låta Lilla J gå på. Men det finns såklart lite frågetecken runt, hur mycket jobb det innebär för oss? Skulle vi orka/hinna/kunna spendera så mycket tid på förskolan. Vi har ju våra egna jobb, hundarna och lite egna intressen också. Vi vill såklart att både han och vi ska ha det så bra som möjligt!

I nästa vecka har vi bokat in två besök på förskolor, de två kandidaterna ska besökas. Det ena är kandidat därför att det är ett kooperativ där vi har stor möjlighet (skyldighet) att ta del av Lilla Js vardag på förskolan, stor möjlighet att påverka och där han får mycket vuxentid pga mycket personal och få barn. Trygghet pga liten barngrupp. Dessutom får vi stor möjlighet att lära känna föräldrarna till Lilla Js kompisarna på förskolan. Men som sagt, mycket engagemang från vårt håll kommer krävas.

Och så har vi kandidat nummer två som är med i valet eftersom det egentligen är det självklara valet. Det är närmast dit, det ligger också närmast mina föräldrar och syrran. Där vet jag redan flera föräldrar som har sina barn och kusin G kommer troligtvis att gå där i framtiden. Nackdelen med detta är att vi har hört/tror oss veta/vet (får troligtvis reda på mer nästa vecka!) att det är högt tryck=stora barngrupper. Har också hört att det är bra personal och struktur.
Puh! Hur ska man tänka? Vill ju att lillkotten ska ha det bra, trivas och att det ska kännas bra att lämna honom där. 
Tur att vi ska få komma och hälsa på!


Redan nu i helgen har vi varit på smygbesök, kört förbi och även testat en rutschkana för att "känna lite" på ställena.
Hoppas att det känns självklart hur vi ska göra efter besöken!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar