Inspirerad av Mandelmanns, alltså de programmet och den boken får mig att vilja bli självförsörjande på studs, så satte jag en surdeg. Det är surisen som står i glasbruken i fönstret och gottar sig!
Annas mats goda recept på matbröd:
25-50 g. jäst
3/4 liter ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1-2 msk olja
2 l. vetemjöl
I Mandelmanns köksbok finns ett mycket enkelt recept på hur man startar en surdeg.
Den här godingen i fönstret ska nu få stå och gotta sig i ett par dagar, sen ska den matas och så ska den till slut få bli (förhoppningsvis) gott bröd!
Annas mats goda recept på matbröd:
25-50 g. jäst
3/4 liter ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1-2 msk olja
2 l. vetemjöl
I Mandelmanns köksbok finns ett mycket enkelt recept på hur man startar en surdeg.
Den här godingen i fönstret ska nu få stå och gotta sig i ett par dagar, sen ska den matas och så ska den till slut få bli (förhoppningsvis) gott bröd!
/Storasyster
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar