onsdag 17 maj 2017

En sur deg och ett enkelt bröd

Till nässelsoppan bakade jag ett enkelt bröd. Precis som med soppan så satte jag först igång och upptäckte sen att det saknades grejer, så receptet ur Annas mat blev modifierat men det funkade ändå!


Inspirerad av Mandelmanns, alltså de programmet och den boken får mig att vilja bli självförsörjande på studs, så satte jag en surdeg. Det är surisen som står i glasbruken i fönstret och gottar sig!

Annas mats goda recept på matbröd:

25-50 g. jäst
3/4 liter ljummet vatten
knappt 1 msk salt
1-2 msk olja
2 l. vetemjöl

I Mandelmanns köksbok finns ett mycket enkelt recept på hur man startar en surdeg.
Den här godingen i fönstret ska nu få stå och gotta sig i ett par dagar, sen ska den matas och så ska den till slut få bli (förhoppningsvis) gott bröd!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar