måndag 29 maj 2017

Rabarberkrämen

Mmmm alltså den här rabarberkrämen! Den bör göras på kvällen så att man kan plocka rabarberna i den begynnande solnedgången och sedan skala och skära rabarbern utomhus när man spanar ut över segelbåtarna!
Det har alltså inget med smaken att göra, det är bara väldigt härligt att vara ute i trädgården då!


Rabarberkräm 4 portioner

500 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Det här är bara så gott! Mjölk och hårt bröd ska det vara till om jag får välja!

/Storasyster


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar