måndag 25 maj 2015

Chiapudding

Ett supersmidigt mellis eller frukost är chiapudding. Den förbereder man dagen före och sen är det bara att plocka fram den här nyttigheten ur kylen dagen därpå.

Chia betyder styrka och det namnet passar bra på det lilla fröet. De är bra för matsmältningen, de innehåller fem gånger mer kalcium än mjölk, åtta gånger mer Omega 3 än lax och 7 gånger mer C-vitamin än apelsiner!

Chiapudding kan man göra på olika sorters mjölk, mandelmjölk eller kokosmjölk till exempel.

Jag har experimenterat lite och här är två varianter på chiapudding som jag gillar!


Chiapudding blåbär banan

1 dl mjölk
3 msk chiafrön
3 msk blåbär 
1 tsk honung
1 banan

Rör ihop mjölk, chiafrön, blåbär, honung. In i kylen. Rör gärna om igen efter ca 30 min. När du ska äta puddingen, skiva i en banan.


Chiapudding choklad blåbär

1 dl mjölk
3 msk chiafrön
1 tsk kakao
1 tsk honung
1 msk blåbär 

Koka upp mjölk och kakao, häll i honung och blåbär och låt svalna. Rör i chiafrön. Ställ i kylen, rör gärna om igen efter 30 min. När du ska äta skiva i en banan.

/Storasyster


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar