tisdag 30 juni 2015

Sightseeing i Motala på MTB leden

Att dagligen gå promenader blir en del av vardagen som hundägare. 
Det är lätt att glömma bort att alla inte går ut och går varje dag. För mig så är det så självklart!
Det är väldigt lyxigt att ha en kompis som ser till att man får både motion och frisk luft varje dag!
Igår vidgade vi våra vyer lite och åkte till Motala på sightseeing, en sån där perfekt dag när hundarna kan vara med hela tiden. Lång promenad, lunch på ett litet café där vi satt i trädgården och medhavd fika vid kanalen.


Hugo var också väldigt nöjd med dagen. Han fick bada tillsammans med några nya kompisar som var lika badglada som han. Hugo glömde lite bort att han är en hund och inte en and som kompisarna och höll på att simma för långt så jag fick fiska upp honom.


Kiwi är väldigt rädd för att bli blöt, bada gillar han inte alls, så att få med Kiwi och vatten på samma bild är svårt!

I Motala finns det en ny MTB led som Motala kommun fått av Vätternrundan organisationen i 50-års present. Vi gick en del av leden igår och det var väldigt fint och mycket lättcyklat, men det rekommenderas att man har MTB för att cykla hela leden. Leden går genom i princip hela Motala och förbi alla de fina sevärdheterna. Den är ungefär 4 mil lång. Jag är riktigt sugen på att cykla den någon gång som en liten utflykt!


Igår rullade Lilla J i vagnen, nästa år kanske han får åka samma sträcka i cykelkärra!

Så här i semestertider (mammaledighetstider) så är det så härligt att bara koppla av och göra saker som man tycker om. Läsa böcker, känna gräset mellan tårna, klappa hundarna. Semester hos min mamma och pappa gillar hundarna, då får de gå lösa i trädgården och kan gå in och ut som de vill!


Avslappnad och skön utflyktsdag med en åtta veckors bebis, två yra hundar, en barnvagn som är alldeles för stor för bilen och så mamma och jag.
Inga konstigheter, bara myspys.
Det var lite rörigt när vi bytte blöja vid kanalen och en vindpust försökte blåsa hela skötväskan i vattnet samtidigt som Hugo och Kiwi fick syn på en hund som de var tvungna att skälla ut. Inte stressigt, men lite rörigt.
"Jag tycker det är lite mycket just nu." sa min mamma lugnt när hon stod med fingrarna i kissblöjan, försökte hålla i sakerna för vinden och hade fått benen inlindade flera varv i hundkopplel.
Men vi var ju två, så det redde upp sig!


Blöj-vind-kanal-hundskälls-insidenten är här över och lugnet återställt, det firade vi med en kopp kaffe och lite amning i solskenet.

Det sägs att hundar har en mycket positiv effekt på hälsan. Bland annat så motverkar de stress, att klappa en hund är lugnande, jag tror det är sant!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar