lördag 6 augusti 2016

Gamla Linköping

Östergötland alltså, vilket härligt landskap och så mycket det har att bjuda på!
Igår drog jag, Lilla J, Hugo, Kiwi och pojkarnas mormor iväg på utflykt. Vi åkte först till Cloetta center, köpte och åt kexchoklad. Fascinerades av alla Pokemon go spelare. Häftigt då många ungdomar och barn som det spelet verkar locka ut. De cyklar och går och spelar i grupp.
Lilla J gjorde en praktvurpa och fick fläskläpp, han ska gå själv överallt just nu.



Sen drog vi vidare under Göta kanal mot Gamla Linköping där vi tog lunch i en lummig trädgård. Tittade på häst och vagn, käkade glass och strosade. Det är kullerstensgator och nu på sommaren går människor omkring utklädda så det blir som en resa tillbaka i tiden. Bland annat så träffade vi på en luffare när vi skulle åka lilla tåget.


Vi klämde in oss allihop i en kupé, mormorn, Lilla J, vagnen, jag och hundarna!


"Oj så bra de sköter sig alla mina killar!" sa jag och kände mig nöjd, glad och lite stolt när alla var tysta och lugna när vi käkade. 
"Jo visst, men hur sitter Hugo fast?" sa mamma då.
Inte alls visade det sig, han var helt lös. Efter det berömde jag dem ännu mer och riktigt pösmös av stolthet. Sen skällde Kiwi ut en annan hund så att ett främmande barn blev helt livrädd, satte sig och bajsade precis utanför hönsburen, Lilla J slängde glass i pälsen på stackars Hugo och rymde in i en hästhage full med enorma hästskitar. Men ändå vilka killar, speciellt Hugo skötte sig exemplariskt!


Det fanns höns, kaniner och getter att titta på, superspännande!


Och en kul lekpark där Lilla J ville leka hur länge som helst. Han lekte med andra barn, klättrade vägar upp och ner och i och ur lektåget och fick sin mormor att utbrista "nej, nej, det är fel väg!".
Men varför ta samma vägar som alla andra, man måste ju få prova sina egna vägar (i och ur och upp och ner för lektåg).

På väg hem stannade vi på gårdshandeln Brunneby. Ikväll somnar alla som var med på den spännande utflykten ovaggade.

/Storasyster



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar