tisdag 6 juni 2017

Astrid Lindgrens värld

Vi har haft helt fantastiska dagar nu på semestern!
Astrid Lindgrens värld var verkligen hur bra som helst! Det var många år sedan jag besökte, så jag kom själv inte ihåg något från det.
Men hennes sagor kommer jag ihåg och att kliva in i Pippis, Emils och alla de andra figurernas världar var som att få befinna sig mitt i alla sagorna.
Vilka platser de hade byggt upp! Mattisborgen och Törnrosdalen var alldeles underbara!
Lilla J han fastnade verkligen hos Emil, snickerboa, hönsen och grisarna har han pratat om efter besöket.
Jag har innan besöket läst recensioner där folk har skrivit att de vuxna var lika förtjusta som barnen och så var det verkligen för mig också! Jag hade gärna gått där i två dagar för det fanns mycket att se!
Men en dag var mer lagom för våra små. Lilla J är 2 år och det fanns mycket saker som han uppskattade och kände igen från böckerna vi läst och de filmsnuttar vi sett.
Lilla G är snart 1 år så det här blev kanske mer som ett intro i Astrid Lindgren sagorna kan man väll säga, lite av en rivstart så där!


Här är vi på en Pippi teater och tyvärr var det lite mycket folk, men på ett något senare besök hos Pippi kunde vi komma allra längst fram och titta. Teatrarna var 20 minuter långa vilket var alldeles lagom. Vi hade ALV appen nerladdad och den var jättebra! Schema över när teatrarna spelades, kartor och menyer på matställena.
En sak som var väldigt skön var att de inte försökte sälja så mycket överallt. Det fanns en söt Pippi butik och en bokhandelnoch lite småställen runt om i parken, men inte så att de försökte sälja in grejer överallt. 


Hör är vi på allsång med Tant Pruselius och Kling och Klang. Väldigt roligt och bra, vilka kanonskådespelare!
Vi hann även se en snutt av när de repeterade Ronja Rövardotter och den var också väldigt bra!

Vi åt på Stadsmästargården och jag tog körabärsglaserad fläsksida, vilken mat!  Så himlans gott! Roligt att det fanns så god mat samtidigt som det också fanns gott om platser för att äta picknick eller grilla medhavd mat.


Storasyster och Lillasyster eller Kling och Klang? Vem vet!?

Det var skönt att det fanns stora gräsytor att fika på eller låta små ben springa brösts vilda. Mycket platser som var till för lek och som verkligen fångade barnen fanns det också! Hela tiden så hade de tänkt på det lilla extra. Som när jag och Lilla J klev in på en toalett och fick syn på en vanlig toastol och en liten i barnstorlek, det var så roligt att se hur glad han blev över det!


Här hälsar vi på hos Emil, griselnoen och hönan Agda var hemma.


Mellangården på Bullerbyn, som hemma hos oss fast att vi bor i Mellangården på ön.


Här har vi en liten livsnjutare i Törnrosdalen.
På ALV fick man ta med sig hundar in och vi hade med oss fyra stycken. Eftersom det var alldeles lagom varmt den här dagen och det fanns mycket platser att komma undan på för hundarna så gick det väldigt bra. Det var ganska många som hade hundar med sig.


Astrid Lindgrens Värld var ett fantastiskt semesterresmål och hit kommer vi alldeles säkert tillbaka!

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar