På vår rymd-halloween fest så bjöds det bland annat på snickerskakor och kladdkakemuffins med dumle.
Det var gotteligottgott!
Jag och Lilla J som bakat tillsammans var väldans nöjda med oss själva, hör kommer de goa recepten;
Snickerskakor från Jennys matblogg
Du behöver:
7-8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
1 dl sirap
Garnering : 250 gram (mjölk)choklad
Gör så här :
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.
Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
Går alldeles utmärkt att frysa in, om det råkar bli någon bit över
Det blev ingen bit över... men jag fick frysa dem mellan att vi bakade dem och vi skulle äta dem för annars hade vi ätit upp alla själva, så goda var de!
Ingredienser
PORTIONER: 16 st
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 krm salt
- 100 g smält matfett
- ev glass eller sorbet till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Rör ihop ägg och socker - vispa ej.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.
Rör ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i små muffinsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.
Till servering: Servera dem ljumma tillsammans med glass eller sorbet, eller kalla till kaffet.
Vi stoppade dessutom i en dumle före gräddningen, det var ingen dum idé!
/Storasyster
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar