måndag 18 december 2017

Gravid vecka 30

Läste inlägget från förra graviditeten, känns som att vecka 30 är lite av en magisk gräns, eller som en enhörning.
 10 veckor kvar, 70% av graviditeten har passerat.
Med skräckblandnad förtjusning börjar man se ett slut på graviditeten. Förra gången såg jag fram till förlossningen, inte en sekund längre. Då hade vi ändå fixat barnrum, barnvagn och alla kläder till bebis var vikta i små byrålådor. Denna gång känns bebisgos, amning och vakna nätter som något verkligt och inte bara något man läser om i en bok.

Hur det ska bli att bli tvåbarnsmamma är ju den stora frågan! Troligtvis helt fantastiskt, dubbelt så mycket kärlek! Men också dubbelt så trött, dubbelt så många att räcka till för, dubbelt upp med allt?



36 cm lång och 1,5 kg tung på ett ungefär är den lille kotten nu.
Skojigt att det har blivit en riktig babyboom runt omkring oss. Folk föder småttingar och väntar barn både till höger och vänster! Hittills är det ingen som har ”snott” de namnen som just nu står högst upp på vår namntopplista, hoppas det fortsätter så.

Denna gravidvecka började med ett besök på vårdcentralen för att kolla upp lungorna eftersom hostan aldrig släpper, men det är bara förkylning visade det sig. Imorgon fortsätter vi med besök hos barnmorskan. Inför barnmorskebesöken har jag noll koll om vad hon har på agendan.
Magen ska mätas, hjärtljuden lyssnas på och så. Men förutom det så vet jag inte om det är något särskilt som ska tas upp. Hon nämnde att vi ska prata förlossning och skriva förlossningsbrev, men kommer inte ihåg om det var imorgon. Förlossningsbrev, vad skriver man i ett sånt?
Önskas: Friskt barn. Önskas ej: lång och smärtsam förlossning. Är det lagom?

/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar