Efter skidåkning, lunch och fika drog vi hem i stormen för att vila innan kvällen. Elin bjöd på en galet god citron-kladdkaka. Något helt nytt för mig, smarrigt värre. Blev inte så tungt som choklad kan bli utan kändes riktigt fräscht.
Citron-kladdkaka
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft
150 G smält smör
1 1/2 dl vetemjöl
Florsocker att pudra över
*vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
*Tillsätt citronskal och vispa samman på låg hastighet. Rör ner smöret och vänd ner mjölet.
*Smörj formen och häll ner smeten. Ställ in i ugnen, 175 grader,
och grädda 30-40 minuter, tills den fått lite färg. Låt den svalna. Pudra över florsocker. Njut!
Tack Elin!
/ Lillasyster
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar