onsdag 17 januari 2018

Capidi

Vi har köpt en ny babyvakt. Vi har sedan innan en med kamera, så man kan se vad som händer när bebisen låter den heter Topcom och den sitter i sovrummet ovanför spjälsängen. Den använde vi väldigt mycket när Lilla J var liten. Perfekt att kunna vara i ett annat rum och ha uppsikt över hur han rör sig och vad han gör när vi lagt honom. Den ska vi ha kvar ovanför spjälsängen även nu och den ska vi använda när bebis sover där och vi till exempelt är uppe eller ute i trädgården.
Begränsningen med den babyvakten är att den inte är så smidig att flytta. Vi har själva kameran fastsatt i ett fäste i väggen. Kameran slukar dessutom batteri så den vill man gärna ha i ett eluttag även om det går att ha batterier i den. Vi vill ha en babyvakt som vi kan lägga i vagnen eller ha med oss om vi ska bort och bebis ska sova. Efter ett väldans läsande av recensioner och googlande så fastnade vi för Capidis babyvakt. Den har en räckvidd på 800 m och larmar om man kommer för långt bort, ljudet sägs enligt recensioner vara bra och man kan ställa in hur känsligt man vill att det ska vara, den mäter temperatur och så säger den till med blinkning, ljud och om man vill vibration när den plockar upp ljud. Det är lång standbytid på batterierna på båda enheterna, de behöver ej vara kopplade till ett eluttag när de används. Dessutom är den väldigt liten och smidig och laddas enkelt med USB. I jämförelse med flera andra babyvakten så tyckte jag att den här var prisvärd. Den kom igår och det ska bli väldigt spännande att testa den.

Att köpa babyvakt stod med på ”att göra-listan” som vi (jag) har med saker som jag skulle vilja göra innan bebis anländer, så nu kan vi checka av det också!
/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar