måndag 19 mars 2018

Två veckor

Idag så blir han två veckor vår lille grabb.
Klockan 16 i eftermiddag så är det 14 dagar sen han kom till oss där i förlossningsrummet i Örebro. Barnmorskan som följde oss från att vi ”checkade in” vid 9 skulle sluta sitt pass klockan 16 och hon sa att det skulle bli bebis innan dess. 8 minuter i 16 kom han vår lille skrutt. Tänk det, förlösa ett barn och så ett par minuter senare checka ut och gå hem från en lyckad dag på jobbet!
Vi hade det väldigt bra på förlossningen, tänk vilka fantastiskt proffsiga människor de var våra barnmorskor. Sen stannade vi en natt innan vi åkte hem. Då längtade Vi verkligen hem, både efter att få sova i vår egna säng men allra mest efter storebror!
Första natten hemma fick vi smaka på hur kaosigt det kan vara med två små hemma. Hela natten var det minst ett barn vaket. Det var vrålande, de väckte varandra, det skulle göras mer välling, bäras, ammas och kramas.
Efter det så har nätterna sett ut på ett helt annat sätt. Mycket mer sömn och mycket mindre vakna barn! Det här borde jag såklart inte skriva.... som upplagt för en sån där galen natt till...

Så här är skönt att sova!
Det är en hittills lugn liten person som kommit till oss. Han tar livet med ro och kan sova sig igenom både hundskall, pianokonserter och lekande storebror. Han gillar att sova på sin mamma eller pappa. Det är ingen tvekan på när han inte är nöjd, då tar han i ända från tårna och vrålar med full kraft. Precis som han gjorde när han kom ut, han kom med ett vrål! Två veckor har du varit här, det har gått så fort, men samtidigt så känns det som att du varit här mycket längre! Att vara tvåbarnsmamma är ett häftigt jobb!
/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar