lördag 8 september 2018

All denna kreativitiet

”Om jag bara haft hälften av deras energi, tänk så mycket jag skulle få gjort!” sa en pedagog på förskolan. Ja så är det verkligen, ett barns energi, entusiasm och kreativitet är något att vara avundsjuk på!
Hela tiden händer det något och överallt hittar de lek! Soffan är inte en soffa utan ett hus, ett mysigt hus gjort av kuddar där han och pappa ska flytta in. Precis som när Findus flyttar hemifrån till ett eget litet hus i Pettssons trädgård.
Tågspelet som han fick förra veckan har kört många turer här hemma. När vi var små och spelade det så var det aldrig så här fullt på tåget.

Att få ordning någonstans är bara att glömma. Bäddar man sängen, då ska det genast byggas en koja där. Dammsuger jag i köket så ska det degas på golvet. Leker med tanken på vad som skulle hända om man slutade plocka hela tiden. Troligtvis skulle man trampa på en legobit med ena foten, en småbil med den andra, dratta på ändan mellan babygymmet och speldosan, bryta armarna på tågrälsen och benen på riddarborgen.
Så det är nog bara att fortsätta fascineras av energi, njuta av all lek och gå efter och plocka!
/Storasyster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar